Я Не Хочу Чути Про Твою Дієту!!!

17.06.2014

Переклад з англійської - Марина Фатєєва   

     Нещодавно я була на фешн вечері, де сиділа навпроти дружини одного з телевізійних боссів, яка є зараз авторкою книжок про здорову їжу. Можу сказати, що Пані Кулінарна книга ігнорувала мене абсолютно до тих пір, аж коли прибули наші страви. Я була єдиною за столиком, хто обрав стейк з капустою, а ще я замовила картоплю фрі. Несподівано очі всіх присутніх за столиком були спрямовані на мене. 

    «Ви знаєте, що мені подобається робити», повільно вимовила Пані Кулінарна книга, досить недоречно. «Моїм дітям та мені подобаються морква, та  редиска, та інші смачнющі овочі, і ми їх підсмажуємо та їмо їх так само, як картоплю фрі!» Я кивнула у відповідь на ці чудні судження-замасковані-під-особистий-цікавий-епізод-з-життя. Просто кивнула, оскільки мій рот був повним. Кілька рук протягнулися до моєї тарілки з картоплею, аж доки кожен за столом не скористався моєю тарілкою. Забагато для праведнішого-ніж-ви ставлення.

    Все це не в новинку для мене. Раніше я працювала в сфері глянцу, вислуховуючі, як штатні співробітники порівнюють програми промивання шлунку. «Ти все ще робиш Оновлення один? Я роблю Розкопки», приблизно таке я чула в офісі. Чи це були дійсно назви чисток? Смішно, пам’ятаю свої роздуми з приводу цього. Сироїдіння, безглютенова, палео, макробіотична, прополіскування кокосової олії — я почула про всі дієти, і прослухала кожне антинаучне судження про практики, від «Моє тіло не може перетравити приготовлену їжу» до «Печерні люди були дуже стрункими, я думаю».

 

   Одного разу за вечерею я сиділа з жіночкою, яка марила до мене про щось на кшалт інфрачервоних саун та чогось, що називала «поєднання їжі». Як я зрозуміла, це означало змішування їжі у цих  сучасних, пречудових чашах, а в дійсності означало ізолювати харчові групи одна від одної протягом дня. А інфрачервоні промені, сказала вона, вони чудові, оскільки «виводять весь кисень з вашого тіла». Іноді, додала вона, «у вас є щось, що виглядає, як жир, але реально це кисень, і все, що треба зробити, це прочистити його» Можливо, я маю дещо рудиментарне уявлення про науку, але я знаю, що коли ви не маєте в тілі кисню, то ви точно мертві. Ви можете бути при цьому стрункі.

   Не думаю, що люди повинні соромитися своїх дієт – я лише втомлююсь від того, що, в сфері, в якій працюю, люди обговорюють стан своїх травних систем так, нібито мова йде про погоду. А є більш цікаві речі, про які можна поговорити, наприклад – ну, майже всі інші. І я не розумію той факт, що, просто тому, що якось я замовила червоне м’ясо, до мене одразу ставляться, як нібито до члена якогось анти-дієтичного угруповання, кого потрібно обернути до Команди Ганяючих Яблучний Оцет Своєю Травною Системаю. Навіть, якщо вам здається, що їсти  смажене  - це форма пасивного самогубства, благаю вас – дозвольте мені здійснити це в мирі.

Стаття написана VÉRONIQUE HYLAND


Знайшла я її на http://nymag.com/thecut/2014/05/i-dont-want-to-hear-about-your-diet.html

Як більшість матеріалів на моєму сайті, це згадка про важливість бути толерантним, а також поважати «межі» інших людей.

Обсуждение статьи
Добавить сообщение